Rólunk

Társaságunk egy baráti csapat, mely tagságát elsősorban a közös szenvedély: a Citroën járművek és az általuk képviselt értékek szeretete hozott össze. Természetesen a közös találkozók, kirándulások alkalmával szorosabb barátságok is szövődtek.

Klubunk – jelenlegi formájában – 2003. novemberében alakult. A hazai Citroënesek régóta szerveznek találkozókat. Rendszeresen részt veszünk a nemzetközi Citroën-es és Oldtimeres rendezvényeken is. A rendezvények hangulatát természetesen nem lehet szavakban leírni, a képek többet mondanak… tekintse meg a képgalériát.
A CACH (Citroën Automobile Club Hungary) az egyetlen hazai hivatalosan bejegyzett Citroën márkaklub, melyet a Citroën Hungária is elismer és támogat.
Alapító tagjai vagyunk az ACI (Amicale Citroën Internationale)-nak, mely a Citroën gyár által életrehívott, a gyűjtőket és Citroën klubokat összefogó nemzetközi szervezet. Célja a Márka anyagi és szellemi értékeinek megőrzése, a hagyományok ápolása, a klubok közötti kommunikáció elősegítése. ACI tagságunk által lehetővé válik tagjaink számára a gyár múzeumának a Conservatoire Citroën-nek látogatása.
A klubot a Közgyűlés által megválasztott Elnökség irányítja. Bármely tag részt vállalhat a vezetőség munkájából, jelöltetheti magát vezetőségi tisztségre.
Klublapunk a Citromagazin a számunkra fontos eseményekről tudósít, szakmai fortélyok és különféle leírások olvashatók benne. Az újság évente több alkalommal jelenik meg. A cikkek szerzői a többnyire a Tagok.
Tagjaink számára lehetőség nyílik a kedvezményes kötelező biztosításra, valamint a MAVAMSZ tagságra.

 
Végül néhány a C I T R O Ë N LEG-ekből:

A LEGelső önhordó karosszériás személyautó 1934-ben
A LEGelső nagy sorozatos elsőkerék hajtás szintén 1934-ben
A LEGelső önhordós elsőkerék hajtású teherautó 1947-ben
A LEGelső szériában gyártott tárcsafékes autó 1955-ben
A LEGelső hidropneumatikus önszabályozó padlószintmagasságú felfüggesztés
A LEGelső nagyszériás kanyarkövető fényszóróval felszerelt jármű

Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous …

(Ön el sem tudja képzelni, mi mindent tehet Önért a Citroën…)