Dunakanyar Citroen Emléktúra 2021.

2021. július 3-án a CACH második alkalommal rendezte meg a autós emléktúráját a Dunakanyarba. A főszervező ezúttal is Tóth Gábor tagtársunk volt, aki tavaly a Citroen 2CV Charleston 40. születésnapjának tiszteletére szervezte meg az első túrát.

Az idei túrán összesen 21 autóval 40 klubtagunk vett részt. A 8 kacsa mellett láthattunk további oldtimer és youngtimer Citroeneket: egy ritka Hoffmann cabrio-t, két DS-t és egy Xantia-t. A közelmúlt típusait egy terepjárósított, Pluriel egy háromajtós C4-es, egy C5 kombi és egy C6-os képviselte. Mivel a klub legfontosabb célkitűzése, hogy minden Citroen rajongót és tulajdonost egyformán a szeretne a soraiban tudni, így jelenkort képviselve két Berlingo és egy ötajtós C4 Picasso II is részt vett az eseményen. Mindezeken túl a hódmezővásárhelyi Citroen Sajti szalon jóvoltából egy különleges, vadonatúj Jumpy alapú lakóautót, míg az importőrnek (Citroen Emil Frey) köszönhetően a hazai kínálat aktuális csúcsmodelljét, egy hibrid C5 Aircross-t is megcsodálhattunk.

A kimerítő autómustrát követően a mogyoróhegyi vedéglőbe gurult a csapat, ahol a főszervező (Tóth Gábor), illetve a klub társelnöke (Dr. Fehér Dániel) köszöntötte a megjelent klubtagokat, szimpatizánsokat és a hivatalos magyarországi márkaképviselet megjelent képviselőjét. A finom svédasztalos ebéd (hideg málnaleves, kacsasült/szarvaspörkölt, brownie) után rövid gyalogtúrát tettünk a környék sétaútjain. Miközben élveztük az erdő nyugalmát és a Dunakanyarra itt-ott megnyíló pazar kilátást, remek lehetőségünk volt a kapcsolatépítésre, a régi közös élmények felelevenítésére és a jövő tervezésére is.

Aki esetleg most nem tudott eljönni, az legközelebb 2020. augusztus 6-8. között a Kacsafészek Baráti Kör balatonbozsoki hétvégi táborában vehet részt citroenes rendezvényen … 😉

A galériában Fördős Gábor képeit láthatjátok.