CACH közgyűlés jegyzőkönyv 2023.02.04.

CITROËN AUTOMOBILE CLUB HUNGARY (CACH)
2022. ÉVI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

Felvéve: Budapesten, a XIX. kerület Andre Citroën u 1. szám alatt 2023. február 4. napján

Jelen vannak: CACH tagságából megjelent 23 fő a mellékelt jelenléti ív szerint, ebből szavazásra jogosult 22 fő.

Napirend:

  1. Az éves beszámoló és a költségvetés elfogadása;
  2. A 2023. évi találkozók megszavazása;
  3. Egyebek.

Dr. Fehér Dániel elnökségi tag 10.30 órakor köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a közgyűlés szabályszerűen lett összehívva, a megjelentek számára tekintettel határozatképes. Külön köszönti Ladoniczki Emil törzstagot abból az apropóból, hogy közel 41 év metróvezetés után ezen a héten ment nyugdíjba. Emilnek, aki a kezdetek óta vesz részt a klub életében, a jelenlévőkkel együtt boldog nyugdíjas éveket és minél több Citroënes élményt kíván.

Ezt követően tájékoztatja a közgyűlést, hogy elsőként meg kell választani a közgyűlés tisztségviselőit. Levezető elnöknek saját magát, míg jegyzőkönyvvezetőnek Vágner Adrienn-t, jegyzőkönyv hitelesítőnek pedig Fördős Pétert és Tóth Gábort javasolja.

A közgyűlés az előterjesztett javaslat szerint egyhangúlag megválasztja a levezető elnököt (Dr. Fehér Dániel), a jegyzőkönyvvezetőt (Vágner Adrienn), továbbá a jegyzőkönyv-hitelesítőket Fördős Péter és Tóth Gábor személyében.

1. Napirendi pont:

A levezető elnök beszámol az új elnökségi struktúra működésének eredményeiről, a 2022. évi találkozókról és a klubélet felpezsdüléséről. Tájékoztatja a közgyűlést arról, hogy 2022-ben 18 új belépő csatlakozott a klubhoz, ebből 14-en az őszi LH-M Partyn, az érdeklődés tehát növekszik.

A levezető elnök ismerteti a bankszámla és pénztári egyenlegeket 2022-re, a 2022-es év során felmerült költségeket, továbbá bemutatja a tagságnak az egyesület 2023. januári 1. és február 3-a közötti időszakra vonatkozó bankszámlakivonatát. A 2022-es év záró egyenlege 790.160,- Ft banki és 659.175,- Ft pénztári egyenleg, míg 2023. február 3-án – a házipénztár és számos tagdíj befizetését követően – az egyenleg 1.601.652,- Ft. A levezető elnök kitér a MAVAMSZ tagsággal kapcsolatos részletekre, annak fontosságára hívja fel a figyelmet, mivel annak a klub vonatkozásában van egy minimum díja, tehát ha a klubtagok által fizetett MAVAMSZ tagsági díj ezt az összeget nem éri el, akkor azt a klubnak ki kell egészíteni. A MAVAMSZ tagság további előnye, hogy öt év folyamatos tagság esetén pl. kedvezményeket lehet kapni a FIVA minősítés költségével kapcsolatban.

A 2023-as költségvetés kapcsán a levezető elnök arról tájékoztatja az egyesület közgyűlését, hogy a klub a találkozókat nem elsősorban pénzbeli támogatással, hanem személyi és dologi segítséggel, így szervezéssel, a találkozó népszerűsításéhez szükséges honlap és facebook felület biztosításával, valamint a találkozók lebonyolításához szükséges marketing eszközök (flyer, badge, stb.) elkészítésével támogatja. Amit az elnökség a 2023-as évben kiemelten szeretne megvalósítani: a tagsági díjat befizetett tagok találkozókon való részvételének támogatása kedvezőbb részvételi díj biztosításával.

A hozzászólásokat követően a tagság nyílt szavazással az alábbi határozatot hozza.

1/2023 (02.04.)

Az Egyesület tagsága a 2022 gazdasági beszámolóját valamint az egyesület 2023. évi költségvetését egyhangúlag, 22 igen szavazat mellett, tartózkodás és nem szavazat nélkül elfogadja.

2. Napirendi pont:

A levezető elnök átadja Dr. Rosztóczy Andrásnak a szót, aki röviden ismerteti a 2023-as évre tervezett programokat, amelyek az egyesület honlapján is megtalálhatóak az alábbiak szerint:

2023. 05. 06. (szombat) – III. Délvidéki 2CV találkozó (Csongrád), esőnap: 05.14.;

2023. 06. 18. (vasárnap) – II. Országos DS találkozó;

2023. 07. 08. (szombat) – III. Dunakanyar Citroën Emléktúra (Visegrád);

2023. 07. 18 – 23. (csütörtök – vasárnap) – IV. Citroen XM találkozó (Túrkeve), szervező: Citroën XM magyar FB csoport;

2023. 07. 25 – 30. (csütörtök – vasárnap) – 2CV World Meeting (Delémont, CH);

2023. 09. 01 – 03. (péntek – vasárnap) – 2CV találkozó (Enying-Balatonbozsok), szervező: Tímár Gábor (Kacsafészek Baráti Kör);

2023. 10. 07. (szombat) – III. LH-M party (Aeropark, Vecsés);

2023. 11. 10 – 12. (péntek-vasárnap) – Márton napi CACH gurulás (Villány).

Egyéb hazai veteránautós rendezvények:

2023. március 17 – 19. – AMTS;

2023. április 14 – 16. – Oldtimer Show;

2023. április 22. – II. Ceglédi Veterán Jármű Találkozó;

2023. május 5 – 7. – Tisza Classic Veteránjármű találkozó (Kecskemét);

2023. május ???– XI. Közép-Tisza-Vidéki Veterán Jármű Találkozóra (Szolnok);

2023. június/július – Dunakeszi Veteránjármű találkozó;

2023. augusztus 4 – 6. – XIV. Szegedi veteránjármű találkozó.

A CACH rendezvények kapcsán a III. Délvidéki 2CV találkozót Rosztóczy András, a II. Országos DS találkozót Farkas András, a III. Dunakanyar Emléktúrát Tóth Gábor, míg az Enying-Balatonbozsoki Találkozót Tímár Gábor hirdeti a tagságnak.

Az egyéb hazai veteránautós rendezvények közül Fördős Péter és Fehér Dániel a AMTS-en való részvételre ösztönöz figyelemmel arra, hogy a klub 2014 és 2019 között a rendezvényen folyamatosan és nagy sikerrel vett részt.

Ifjabb Reisinger Sándor klubtag a Xantia 30. éves születésnapjának megünneplését javasolja, a franciaországi központi rendezvény szeptember elején lesz, idehaza pedig azzal egyidőben vagy azt követően lehetne megtartani a találkozót. A jelenlévő elnökségből többen, így Fördős Péter is javasolja a részletek további egyeztetését.

Rosztóczy András tájékoztatja a közgyűlést, hogy a Kacsának is évfordulója van ebben az évben, 75 éve kezdték meg a Kacsa gyártását.

Fehér Dániel jelzi a jelenlévőknek, hogy rendszerint minden hónap utolsó csütörtökén kerül megtartásra az elnökségi ülés MS-Teams alkalmazás segítségével, itt lehetőség van a tervezett találkozó részleteinek egyeztetésére és a támogatás formájának megbeszélésére, az elnökség minden önkéntes szervezőt szeretettel vár.

3. napirendi pont

A találkozók ismertetését követően Vágner Adrienn kiosztja a jelenlévőknek a CACH – Emil Frey kedvezménykártyával kapcsolatos kedvezményeket tartalmazó leírást.

Zárásként pedig Zámbori György a MAVAMSZ részéről ismerteti az elmúlt egy évvel kapcsolatos veteránminősítés tapasztalatait. Kitér arra, hogy a MAVAMSZ jóvoltából bevezetésre került egy „éppen megfelelt” kategória annak érdekében, hogy a nem top restaurált patinás járművek is megkaphassák az oldtimer minősítést. Beszámol a gyakorlati nehézségekről, ugyanakkor arra bíztatja a jelenlévőket: minősíttessenek minél többen és ennek során vegyék igénybe már előzetesen a MAVASZ és személy szerint az ő segítségét is, majd részletesen válaszol a jelenlévő klubtagság kérdéseire.

Tekintettel arra, hogy más megvitatandó, vagy eldöntendő napirendi pont nem volt, a levezető elnök a tagság megjelenését megköszönte, a közgyűlést berekesztette.

Közgyűlés berekesztve, jegyzőkönyv lezárva.

k.m.f

……………………………….. Dr. Fehér Dániel levezető elnök ……………………………….. Vágner Adrienn jegyzőkönyv-vezető  
……………………………….. Fördős Péter jegyzőkönyv hitelesítő ……………………………….. Tóth Gábor jegyzőkönyv hitelesítő

A jegyzőkönyv készült 4 példányban